Η σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής θαλάσσης Μακεδονίας – Θράκης λειτουργεί από το 1993.

Στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών οργανώνουμε τμήματα ταχύρυθμης πρακτικής εξάσκησης ιστιοπλοΐας για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν την πρακτική εξάσκηση ιστιοπλοΐας απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις διακοπές τους.

Την Άνοιξη κα το Φθινόπωρο οργανώνουμε δίμηνα μαθήματα αγωνιστικής ιστιοπλοΐας. Το πρόγραμμα αγωνιστικής ιστιοπλοΐας απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που έχουν ήδη τελειώσει μία σχολή ιστιοπλοΐας και επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις αγωνιστικής ιστιοπλοΐας και να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία των αγώνων ανοικτής θαλάσσης.

Το καλοκαίρι οργανώνουμε ομάδες αγωνιστικής ιστιοπλοΐας όπου συμμετέχουμε σε διεθνείς ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις ανοικτής θαλάσσης –Κύπελλο Βορείου Αιγαίου, Aegean Regatta κ.α.

Ιδρυτής και εκπαιδευτής της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Μακεδονίας – Θράκης είναι ο Γιώργος Γιακουλάκης, ο οποίος ασχολείται με το άθλημα της ιστιοπλοΐας από την ηλικία των δέκα ετών, πανελληνιονίκης επί σειρά ετών με σκάφη 420 και 470, με πολλές Ευρωπαϊκές νίκες και 6ος παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία 420. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς διεθνείς αγώνες Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με πολλές σημαντικές νίκες και διακρίσεις.

Από το 1981 είναι προπονητής και εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας για σκάφη τριγώνου ολυμπιακών κατηγοριών και ανοικτής θαλάσσης, έχοντας εκπαιδεύσει στην ιστιοπλοΐα πάνω από 8.500 μαθητές, ενώ από το 2008 είναι προπονητής της Ιστιοπλοϊκής Ομάδας του Λιμενικού Σώματος.

Περιηγηθείτε στα αναλυτικά προγράμματα ιστιοπλοΐας….

Το εκπαιδευτικό σκάφος αποπλέει από τη Μαρίνα Θεσσαλονίκης (Αρετσού), από τη θέση 66. Κατεβάστε εδώ το χάρτη της Μαρίνας.

Χάρτης Μαρίνας