Η εταιρεία μας ασχολείται με το Yachting και με δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη θάλασσα. Ιδρύθηκε το 1993 από άτομα με πολυετή πείρα και πολύ μεράκι στο χώρο αυτό και έχει να παρουσιάσει ένα πλούσιο και ποιοτικό έργο:

Μία από τις κύριες δραστηριότητες της εταιρείας είναι η Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης Μακεδονίας – Θράκης, όπου κάθε χρόνο εκατοντάδες άτομα μαθαίνουν σε εμάς την τέχνη της ιστιοπλοΐας. Στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών οργανώνουμε τμήματα ταχύρυθμης εκπαίδευσης (τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων) για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν την εκμάθηση ιστιοπλοΐας απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις διακοπές τους. Οι εκπαιδευτές της σχολής είναι όλοι επαγγελματίες, έχουν πολλές γνώσεις, όρεξη και καταφέρνουν να κάνουν την εκμάθηση της ιστιοπλοΐας εύκολη, διασκεδαστική αλλά πάνω από όλα ασφαλή.

Ιδρυτής και εκπαιδευτής της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Μακεδονίας – Θράκης είναι ο Γιώργος Γιακουλάκης, ο οποίος ασχολείται με το άθλημα της ιστιοπλοΐας από την ηλικία των δέκα ετών, πανελληνιονίκης επί σειρά ετών με σκάφη 420 και 470, με πολλές Ευρωπαϊκές νίκες και 6ος παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία 420. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς διεθνείς αγώνες Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με πολλές σημαντικές νίκες και διακρίσεις.

Από το 1981 είναι προπονητής και εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας για σκάφη τριγώνου ολυμπιακών κατηγοριών και ανοικτής θαλάσσης, έχοντας εκπαιδεύσει στην ιστιοπλοΐα πάνω από 8.500 μαθητές, ενώ από το 2008 είναι προπονητής της Ιστιοπλοϊκής Ομάδας του Λιμενικού Σώματος.

Για όσους προτιμούν την ταχύτητα, λειτουργεί  τμήμα για όσους έχουν ήδη δίπλωμα χειριστή και επιθυμούν να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπειρία –με ιδιαίτερα μαθήματα σε ταχύπλοο σκάφος.

Η διοργάνωση ιστιοπλοϊκών εκδρομών είναι άλλος ένας τομέας στον οποίο η εταιρεία μας έχει μεγάλη παράδοση. Κάθε χρόνο οργανώνουμε ταξίδια στο Αιγαίο Πέλαγος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε εκατοντάδες ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό να γνωρίσουν πανέμορφα μέρη, γραφικά χωριουδάκια και ερημικές παραλίες με καταγάλανα νερά, που μόνο με ιστιοπλοϊκό σκάφος μπορεί κανείς να επισκεφθεί.

Σχετικά με τις ναυλώσεις σκαφών –με καπετάνιο ή bareboat, κάθε χρόνο συνεργαζόμαστε με ιδιοκτήτες σκαφών έχοντας να προτείνουμε στους ενδιαφερόμενους σκάφη αξιόπλοα και πλήρως εξοπλισμένα με την πιο σύγχρονη τεχνολογία.

Από το 2003, η Βαλκανική Ναυτιλιακή Α.Ε εκδίδει το ναυτικό και τουριστικό ηλεκτρονικό πλοηγό των ελληνικών θαλασσών με την ονομασία ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ που είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για όσους ταξιδεύουν στη θάλασσα για δουλειά ή αναψυχή.

Τέλος, η εταιρεία έχει ένα δίκτυο έμπειρων συνεργατών που ειδικεύονται στο σχεδιασμό και κατασκευή μαρίνων με πλωτούς ντόκους.

Η βασική αρχή της εταιρείας μας είναι η διατήρηση της προσωπικής σχέσης με τον πελάτη και η συνεχής προσπάθεια από μέρους μας ώστε όλοι όσοι έρχονται σε εμάς να μένουν με τις καλύτερες αναμνήσεις και εντυπώσεις. Αν λοιπόν θέλετε και εσείς να αποκτήσετε μία θαλασσινή εμπειρία που θα ξεπεράσει όλες σας τις προσδοκίες, απλά επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε από κοινού το πρόγραμμα που σας ταιριάζει καλύτερα και δώστε μας έτσι την ευκαιρία να σας αποδείξουμε ότι δεν είστε για εμάς ένας απλός πελάτης αλλά κάτι σημαντικότερο.